Güncel

Meteoroloji'den Kritik Uyarı: 21 Kentte Şiddetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji, İstanbul dahil 21 kentte sarı alarm vererek şiddetli yağış ve sel uyarısında bulundu

Abone Ol

Meteoroloji, yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bugün İstanbul da dahil olmak üzere 21 şehirde sarı alarm verildi. Birçok bölgede sağanak yağış, dolu ve sel riski bulunuyor. İstanbul Valiliği de bu konuda uyarılarda bulundu. İşte İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde beklenen hava durumu detayları...

Ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı bulutlu olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun büyük bir kısmı, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye, Adana'nın kuzeyi ve doğusu, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kıyı bölgelerinde yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da ise yer yer toz taşınımı görülebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, güney bölgelerde ise güney ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

İstanbul Valiliği de, "Meteoroloji'ye göre; önümüzdeki 4 saat içinde özellikle kuzey ilçeleri ve boğaz çevresinde olmak üzere İstanbul'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde bir uyarı yayımladı.