Güncel

Meteoroloji'den kritik yağış uyarısı geldi: Saat verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu Bölgesi ve Marmara'nın güneyi için önemli bir gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bugün öğleden sonra birçok ilde şiddetli yağışlar bekleniyor.

Abone Ol

Meteoroloji'nin yaptığı açıklamaya göre, bugün öğleden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Konya'nın kuzey ve batısı, Çorum, Bolu'nun güneyi, Manisa'nın doğusu, Kütahya, Balıkesir'in güneydoğusu ve Bursa'nın güney kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Dikkat edilmesi gerekenler

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşların ve yetkililerin bu tür durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Ayrıca, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği için sürücülerin dikkatli olmaları önemli.

Meteoroloji'den uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağış anında oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Özellikle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması, açık alanlarda yıldırımdan korunmak için önlem alınması ve araç sürücülerinin ani rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.