Güncel

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı! Türkiye'nin Çeşitli Bölgelerinde Etkili Olacak

Türkiye genelinde hava durumu, kuzey ve iç kesimlerde parçalı çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla geçerken, diğer bölgelerde genellikle az bulutlu ve açık olacak

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu, bazı bölgelerde ise yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege'nin kuzeydoğusu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Diğer bölgelerde ise genellikle az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Yağışlar Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, İstanbul'un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevresi ile Sivas'ın doğu ilçelerinde daha güçlü olacak.

Hava Sıcaklığı: Ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek ve önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar: Genelde kuzey yönünden hafif ve orta kuvvette rüzgar esecek. Ancak, Akdeniz kıyılarında ve ülkenin doğu bölgelerinde güney ve batı yönlerinden rüzgarlar bekleniyor. İstanbul ve Kırklareli'nin Karadeniz kıyılarında rüzgar kısa süreli olarak kuvvetli (30-50 km/sa) esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Meteoroloji, Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, İstanbul'un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevresi ile Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli yağışların yol açabileceği ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Bölge ve İl İl Hava Durumu:

- Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak yağış bekleniyor. Özellikle İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevresinde yağışlar kuvvetli olacak.

- Ege: Az bulutlu bir hava hakimken, Kütahya çevresinde öğleden sonra yerel sağanaklar görülebilir.

- Akdeniz: İç ve doğu kesimlerde bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesinde yağışlar kuvvetli olacak.

- İç Anadolu: Parçalı bulutlu hava beklenirken, Sivas’ın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağışlar öngörülüyor.

- Karadeniz: Batı, Orta ve Doğu Karadeniz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Bolu dışındaki Batı Karadeniz'de yağışlar kuvvetli olacak.

- Doğu Anadolu: Bölgenin kuzey ve batısında yerel sağanak yağışlar görülecek.

- Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık hava hakim olacak.