Güncel

Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı: Kavurucu sıcaklar geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre, bugün Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyredecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 13 ilde hava sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıkması bekleniyor.

Abone Ol

MGM'nin verilerine göre, bugün Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Van’ın doğu ilçeleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Uşak, Denizli ve Burdur çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

13 ilde sıcaklık 40 dereceyi aşacak

Hava sıcaklıklarının bugün Şanlıurfa ve Aydın'da 44, Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Batman'da 43, Kilis'te 42, Denizli, Gaziantep ve Siirt'te 41, Elazığ, Manisa ve Mardin'de 40 derece olacağı tahmin ediliyor. Özellikle bu illerde yaşayan vatandaşların sıcak çarpmalarına karşı dikkatli olması gerekiyor.

Rüzgar uyarısı: Marmara ve Ege'de kuvvetli rüzgar bekleniyor

Meteoroloji, Marmara'nın güneybatı kesimleri ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli rüzgar esmesi beklendiğinden dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olaylar yaşanabileceğinden tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşlara öneriler: Sıcak çarpmalarına dikkat

Uzmanlar, aşırı sıcak havalarda özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçınılmasını, bol su tüketilmesini ve güneş koruyucu kremler kullanılmasını öneriyor. Sıcak çarpmalarına karşı hassasiyet gösteren yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların daha dikkatli olması gerekiyor.