Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan liderliğinde gerçekleştirilen toplantıda, piyasa beklentilerinin aksine cesur bir adım atarak politika faizini yüzde 50'ye çıkardı. Ekonomist Muhammet Bayram ise, bu kararın, özellikle mevduat faizlerinin geleceği üzerinde önemli etkiler yaratacağını dile getirdi.

mevduat faizleri2

Seçim Sonrası Beklenen Artış Erken Geldi

Ekonomist Bayram, çok sayıda uzman ve yatırımcının, faiz artışının seçimlerin ardından gerçekleşmesini beklediğini ifade etti. Ancak Merkez Bankası'nın bu hamlesi, piyasalarda yeni bir dönemi daha erken bir tarihte başlatmış oldu.

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

mevduat_hesabi_olanlar_dikkat_stopaj_indiriminde_sure_uzatildi_1648793827_6638-1

Mevduat Faizleri Yükselişe Geçebilir

Bayram, şu anda kamu bankalarında yüzde 51 civarında olan mevduat faizlerinin, özel bankalarda yüzde 54 seviyelerine kadar ulaşmış durumda olduğunu dile getirdi. Politika faizin yüzde 50'ye yükselmesiyle birlikte, mevduat faiz oranlarının yüzde 55 ile yüzde 60 arasında bir yükseliş gösterebileceği ifade etti.