Güncel

MGK bugün Beştepe'de toplanacak! Gündem başlıkları neler?

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), iki aylık mola sonrası bugün Beştepe'de bir araya gelecek. MGK görüşmesinde, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ve olaylar masaya yatırılacak. İşte detaylar..

Abone Ol

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu sene üçüncüsü düzenlenen toplantıda, önemli başlıklar ile bir araya gelecek.

Ana Maddesi: Terörle Mücadele

Beştepe'de düzenlenmesi planlanan kritik görüşmeninin ana maddesinin terörle mücadele operasyonları olduğu biliniyor.

Türkiye'nin amacı, Irak sınırlarındaki güvenlik denetimlerini yaz aylarından sonra sonuca bağlamak.

Alınacak Önlemler Masaya Yatırılacak

Görüşmede, Irak'ın kuzeyindeki terör faaliyetlerinin etkisiz hale getirilmesi için sürmekte olan operasyonlar hakkında konuşulacak. Bunun dışında terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde kontrol altına aldığı noktaları yasalara aykırı seçim düzenleme eylemi ve kendini meşrulaştırma girişimine yönelik alınacak önlemler masaya yatırılacak.

Kurulda yer alanlar, FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki gelinen son aşama hakkında kurula sunum yapacak.

Milli Güvenlik Kurulu görüşmesinde, İsrail'in Filistin bölgesinde devam ettirdiği saldırılarda da ele alınacak.

Saldırıların sonlandırılması, insani yardımların kontrollü sevk edilmesive İsrail'in saldırıları daha da yaygınlaştırma hedefinin engellenmesi için devam eden diplomasi görüşmeleri hakkında son durum görüşülecek.

Soykırım Davası Hakkında Değerlendirme Yapılacak

İspanya, İrlanda ve Norveç'in sonrası Filistin Devleti'ni tanıma kararı alan ülkelerin sayısının giderek çoğalması için yeni çalışmalar üzerinde durulacak. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşıt açılan ve Türkiye'nin de müdahil olmaya karar verdiği soykırım davası hakkında değerlendirmeler de yer alacak.

MGK görüşmesinde Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkes adımları, İran'daki yaşanan olaylar ve Yunanistan ile bağlantıların olduğu bölgesel ve uluslararası konular gündem başlıkları arasında yer alacak.