Güncel

MGK bugün toplanacak: İşte gündem maddeleri

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Bu yıl dördüncü kez gerçekleşecek olan toplantıda, yoğun ve önemli gündem maddeleri ele alınacak.

Abone Ol

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Bu yıl dördüncü kez gerçekleşecek olan toplantıda, yoğun ve önemli gündem maddeleri ele alınacak.

Gündem Maddeleri:

  1. Terörle Mücadele

    • Sınır Ötesi Operasyonlar: Türkiye'nin Irak sınırlarında güvenlik çemberini yaz bitmeden tamamlamayı hedeflediği belirtildi. Toplantıda, Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik hem kara hem de hava operasyonlarının detayları değerlendirilecek. Sahadan gelen askeri ve istihbari bilgilerle birlikte operasyon bölgesinde atılacak adımlar tartışılacak.
    • Diğer Terör Örgütleri: FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadeledeki son durum hakkında kurul üyeleri bilgilendirilecek.
  2. Suriye ile Normalleşme

    • Barış ve İstikrar: Suriye'de kalıcı barış ve istikrarı sağlamak amacıyla Şam yönetimi ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmasına yönelik adımlar değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda başlatılan normalleşme çalışmalarının yol haritası üzerinde durulacak.
  3. İsrail'in Filistin'deki Saldırıları

    • Gazze'deki Durum: Gazze'de ateşkesin sağlanması, insani yardımların kesintisiz ulaştırılması ve İsrail'in bölgeye yaymaya çalıştığı gerilimin önlenmesi için yürütülen diplomasi trafiği konuşulacak. Ayrıca, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasındaki süreç hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.
  4. Bölgesel ve Uluslararası Güvenlik Konuları

    • Rusya-Ukrayna Savaşı: Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın durumu ve etkileri değerlendirilecek.
    • Azerbaycan-Ermenistan Barış Süreci: Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecindeki son gelişmeler masaya yatırılacak.
    • Kıbrıs ve Yunanistan ile İlişkiler: Kıbrıs'taki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler de toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alacak.

Bu toplantıda, Türkiye'nin iç ve dış güvenlik konularına dair önemli kararlar alınması bekleniyor. MGK'nın, bu kritik konular üzerinde yapacağı değerlendirmeler ve alacağı kararlar, Türkiye'nin güvenlik politikalarını şekillendirecek.