Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hürriyet yazarı Hande Fırat'ın "Siz cemaatçi misiniz?" sorusuna, "Hayır değilim. Sosyal medyaya bakıyorum, beni bütün cemaatlere yazdılar. Benim geldiğim çizgi belli. Ben Milli Görüş geleneğinden geliyorum" şeklinde yanıt verdi. Bakan Tekin ayrıca, "Atatürk'ü seviyor musunuz?" sorusuna da "O ne demek tabii ki seviyorum, tüm milli kahramanlarımız gibi" şeklinde cevapladı.

Meclis'te "tarikat ve cemaatlerle yapılan protokoller" tartışmasına da değinen Bakan Tekin, bu konunun eksik yansıtıldığını belirtti. Milletvekillerinin kendisine yönelik "Siz cemaatlere ve tarikatlara para aktarıyorsunuz" şeklindeki eleştirilerine karşılık olarak, bütçelerinde böyle bir kalemin olmadığını ve protokollerin kamu otoritesine herhangi bir mali yük getirmediğini ifade etti.

Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu... Ev sahiplerinin kiracılara yeni dayatmaları: GBT, KKB, findeks raporu...

Bakan Tekin, protokollerinin gönüllülük esasına dayandığını ve milli eğitimin temel amaçlarını ana çerçeve olarak benimsediğini söyledi. Hukuki çerçevede işleyen sivil toplum örgütleriyle protokoller imzaladıklarını vurgulayan Tekin, derneklerin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını ve güvenlik araştırmasından geçirildiğini belirtti.

Son olarak, "Atatürk'ü seviyor musunuz?" sorusuna "O ne demek tabii ki seviyorum, tüm milli kahramanlarımız gibi" yanıtını verdi.