Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da düzenlenen bayramlaşma töreninde yeni müfredat hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, müfredatın son 2,5 aydır Türkiye'de yoğun tartışmalara neden olduğunu belirterek, "Evrensel ölçütlere uygun bir müfredat oluşturmaya çalıştık. Bundan 30-40 yıl öncesinin müfredatıyla çocuklarımıza bilgi yüklemeye devam ediyoruz, ancak dünya bunu artık terk etti" dedi.

Bayramda Memleketinde

Kurban Bayramı dolayısıyla memleketi Erzurum'a gelen Bakan Tekin, yakalandığı hastalığa yenik düşen emekli öğretmen Hulusi Aygün'ün cenaze namazına katıldı. Narmanlı Camisi'nde kılınan cenaze namazında Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yer aldı. Tekin, merhum öğretmenin yakınlarına taziye dileklerini iletti.

Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı

Yakutiye Kent Meydanında Bayramlaşma

Bakan Yusuf Tekin, AK Parti Erzurum Teşkilatı tarafından Yakutiye Kent Meydanı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Partililerle bayramlaşan Tekin, burada yeni müfredatla ilgili yaşanan tartışmalara değindi. Tekin, "Biz bir müfredat yaptık. Son 2,5 aydır Türkiye bunu tartışıyor. İki temel ilkemiz var: Birincisi, müfredatımızı dünya standartlarına uygun hale getirmek; ikincisi, kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak" dedi.

"Dünya Az Bilgi, Çok Beceri Odaklı"

Bakan Tekin, "Eskiden olduğu gibi sadece bilgi yüklemeye odaklanmıyoruz. Dünya artık az bilgiyle bu bilginin gündelik hayatta kullanımına, beceriye dönüşmesine odaklanıyor. Biz de müfredatımızı bu doğrultuda yeniledik" şeklinde konuştu. Ayrıca, kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayan Tekin, "Bayramda büyüklerin ellerini öpmek, kabir ziyaretleri gibi geleneklerimizin devam etmesini istiyoruz" dedi.

"Değerlerimizi Gelecek Kuşaklara Aktarmak İstiyoruz"

Muhalefetin eleştirilerine de değinen Bakan Tekin, "Muhalefet, bu tür değerlere gerek olmadığını savunuyor. Ancak biz millet olarak bu değerlerimizi, bizi bir arada tutan asgari müştereklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Yeni müfredatın Eylül ayından itibaren uygulanmaya başlayacağını belirten Tekin, "Sizlerin duaları ve destekleriyle çocuklarımız yeni müfredatla yetişecek" dedi.