Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, ortaokul 8. sınıfı tamamlayan 1 milyon 38 bin 192 öğrenci için düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav 3 Haziran tarihinde iki şeklinde uygulandı.

İki Oturum Şeklinde Uygulandı

Söz konusu sınav, 973 yurt içi sınav noktasında 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okuldaki 35 salonda gerçekleştirildi. Birinci oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru yer aldı ve 75 dakika süre tanındı. İkinci oturumda ise öğrenciler 80 dakikada matematik ve fen bilimlerinden 40 soruyu cevaplaması istendi.

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

Sınava Giren ve Girmeyen Öğrencinin Yerleştirilmesi

Bugün ilan edilecek sınav sonuçları öğrencilere posta aracılığıyla iletilmeyecek. Sınav sonuçlarının paylaşılmasıyla beraber Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da duyurulacak ve liselere yerleştirme tarihleri de başlamış olacak.

Sınava katılmayan öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme sistemi ile belli olacak.