Güncel

MİT ve Emniyet'in, İsrail Casuslarına Ortak Operasyonu

Almış oldukları bilgileri özel dedektifler sayesinde İsrail istihbarat sistemi MOSSAD'a sattıkları tespit edilen 7 şüpheli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.

Abone Ol

Güvenlik güçlerinden alınan bilgiler dahilinde MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki noktalarını özel dedektifler sayesinde takip ettiği ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, iletişim kurduğu  özel dedektifler aracılığıyla noktalarına yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi eylemler gerçekleştirdiği tespit edildi.


Söz konusu konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 9 şüphelinin de ulaştıkları bilgileri, özel dedektifler sayesinde MOSSAD'a sattığı belirlendi.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafınca sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon dahilinde, haklarında gözaltı kararı olan 9 şüpheliden 7'si ksıkıvrak yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma neticesinde daha önceden tutuklandığı belirlendi.

MİT tarafından, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik üyelerine yönelik operasyon yürütmüş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem sağlanmıştı.