Güncel

MSB paylaştı: İşte Atatürk'ün gerçek imzası..

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının birçok noktada orijinalinden farklı gösterildiği Milli Savunma Bakanlığı'nın yapmış olduğu paylaşımla anlaşıldı. İşte Atatürk'ün gerçek imzası..

Abone Ol

Dünyava tanınan liderler arasında en fazla bilinen, en fazla kullanılan imzalarından biri Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası olarak değerlendiriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı Orijinalini Paylaştı

Birçok noktada kullanılmış olan imzanın orjinal olmadığı gerekçesiyle bazı vatandaşlardan tarafından başvuru yapmılası sonrası Atatürk'ün imzaları Milli Savunma Bakanlığı tarafından kamuoyuna paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı çatısı altında Arşiv ve Askeri Tarih Daire Başkanlığı Atatürk'ün 1934 yılındaki soyadı kanunundan sonra kullanış olduğu imzayı yayımladı. İmzanın online oramda çok fazla yer alan imzadan farklı olduğu gözlerden kaçmadı.


Gerçek imzasında sondaki "K" harfinin sağa kavisye aşağı doğru hareket ediyor, en çok biilinen yanlış imzada ise bu hareketin "Atatürk" ifadesinin altına doğru ilerlediği yer alıyor. Arşiv ve Askeri Tarih Daire Başkanlığı Atatürk'ün 1915'te Anafartalar Grup Komutanıyken, 1919'da Temsil Heyeti Başkanıyken atmış olduğu imzalarla, Sakarya Meydan Muharebesi ile Büyük Taarruz sonrasında atmış olduğu imzaları da yayımladı.


Bunun dışında, 1928'de harf inkılabının ardından henüz "Atatürk" soyadını aşımadığı süreçte kullanmış olduğu Türk alfabesiyle ilk imzasını da gösterdi.