Antalya Valiliği bünyesindeki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi'nde, mülakatlarda akraba kayırma iddiaları üzerine inceleme başlatıldı. İddialar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan şikayet sonrasında gündeme geldi.

Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nda geçen yıl 21 Ağustos'ta yapılan ve 30 personelin işe alındığı mülakatlarla ilgili ciddi iddialar ortaya atıldı. İddialara göre, işe alınan 18 personel, liyakata göre değil, mülakat sürecini yönetenlerin yakınlarıydı. Bu durumu kimliği açıklanmayan bir kişi, CİMER'e bildirerek yetkililerin akrabalarını kayırdığını öne sürdü.

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Şikayet dilekçesinde, Yatırım İzleme Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten Nur Pelin İnanlı'nın mülakatlara bizzat katılarak teyzesinin kızı Betül Duran'ı işe aldığı belirtildi. Ayrıca, 3'üncü Strateji Müdürü Elmas İlik'in de kendi kızı Büşra Aydın'ı işe aldığı ve onu kendi müdürlüğünde göreve başlattığı ifade edildi. Dilekçede, bu kişilerin kurumun güvenlik kamera kayıtlarından işe gelip gelmediklerinin araştırılması da talep edildi. Ayrıca, işe alınan Başar Çakır'ın da niteliklere uygun olmadığı ve alım sürecini yöneten yetkililerle bağının araştırılması gerektiği vurgulandı.

Şikayetin CİMER'e ulaşmasının ardından İçişleri Bakanlığı, iddiaların incelenmesi için harekete geçti. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nedim Akmeşe, dilekçeyi Antalya Valiliği'ne göndererek konunun detaylı bir şekilde incelenmesini istedi. Antalya Valiliği, iddialarla ilgili inceleme başlattı.

İnceleme kapsamında, iddiaların doğruluğunu tespit etmek amacıyla, mülakatlara katılan ve işe alınan kişilerin ilişkileri, işe alım sürecindeki prosedürler ve kurumun güvenlik kamera kayıtları detaylı bir şekilde incelenecek. Valilik, incelemenin sonuçlarını raporlayarak gerekli adımları atacak.