Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde, 2 Eylül saat 13.25'te eş zamanlı olarak başlayan orman yangınları, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangınlara, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 helikopter, 10 uçak, 30 arazöz, 14 su tankeri, 5 dozer, iş makineleri ve 294 personelden oluşan geniş bir ekip ile hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.

Aa 20240818 35431213 35431212 Mugla Qdas

Prof. Dr. Ercan 2 Büyük Deprem Bekliyorum Diyerek, Riskli İlçeleri Açıkladı Prof. Dr. Ercan 2 Büyük Deprem Bekliyorum Diyerek, Riskli İlçeleri Açıkladı

Yangın bölgelerinde çalışan ekipler, Yatağan'da alevlerin yayılma riski taşıdığı bölgelerde 1000 küçükbaş hayvanın tahliyesi için de yoğun bir çaba sarf ediyor. Çalışmalara vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri de destek veriyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangınların kontrol altına alınabilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Akbıyık, "Yatağan ilçemizdeki Nebiköy Mahallemizi tedbir amaçlı boşaltıyoruz. İki büyük yangınımız devam ediyor. Temennimiz yangınları bir an önce kontrol altına alıp, söndürmek" dedi.

Yangınların kontrol altına alınabilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.