Güncel

Nikahlı Çiftin Kavgası Mahkemelik Oldu! İkisi de Hapis İle Yargılanacak

Adana'da, dini nikahla birlikte yaşayan Hüseyin O.M. ve İlknur I.A., tartışma ve karşılıklı tehditler nedeniyle yargılanacak.

Abone Ol

Adana'da, dini nikahla birlikte yaşayan bir çift arasındaki para tartışması şiddet ve karşılıklı tehditlerle sonuçlanırken, taraflar hakkında hazırlanan iddianameyle mahkemede yargılanmaları talep edildi.

Adana'nın Yüreğir ilçesinin Kışla Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin O.M., 12 Mart'ta dini nikahla birlikte olduğu İlknur I.A.'dan para talep etti. İlknur I.A. bu isteği reddedince ikili arasında tartışma başladı.

Tartışma esnasında Hüseyin O.M., İlknur I.A.'yı "Seni ve çocuklarını öldürürüm" diyerek tehdit etti ve ardından yumrukla yüzüne ve vücudunun çeşitli bölgelerine vurdu. İlknur I.A. ise, Hüseyin O.M.'yi koltuk kenarındaki plastik bir korumalıkla göğsüne vurarak yaraladı ve "Senin yanına başka adamlar göndereceğim, seni dövdüreceğim, sana bela olacağım, sana gün yüzü göstermeyeceğim" diyerek karşılık verdi.

Tarafların birbirinden şikayetçi olması üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, Hüseyin O.M. hakkında "Konutta veya eklentilerinde yağmaya teşebbüs", İlknur I.A. hakkında ise "Tehdit ve silahla basit yaralama" suçlarından iddianame hazırladı.

Hazırlanan iddianame, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenerek kabul edildi. Savcı, Hüseyin O.M.'nin 11 yıl 5 aya kadar, İlknur I.A.'nın ise tehditten 2 yıl, basit yaralamadan 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Taraflar, önümüzdeki günlerde mahkemede yargılanmaya başlanacak.