Güncel

O İllere Dikkat! Sıcaklıklar Daha da Artacak

Yeni haftada sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji, bazı bölgeler için kısa süreli yağmur uyarısında bulundu.

Abone Ol

Son zamanlardaki sıcak hava dalgası İstanbulluları bıktırdı. Bu hafta sıcaklıkların artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bildirildi. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bazı bölgelerde kısa süreli yağmur geçişleri de bekleniyor.

4 ila 6 Derece Artacak

Hava Tahmin Uzmanı Fatih Budak, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere yurt genelinde sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çıkacağını belirtti. Kavurucu sıcaklar, hafta boyu etkisini sürdürecek.

Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'ya Yağış Uyarısı

Budak, yağışların özellikle iki gün boyunca Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan çevrelerinde etkili olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

3 Büyük İlde Hava Durumu

Ankara, İstanbul ve İzmir'deki hava durumuna da değinen Budak, şunları söyledi:

  • İstanbul: Yağış beklenmiyor, sıcaklık 33-34 derece olacak. Bu da mevsim normallerinin 4 ila 5 derece üzerinde olduğu anlamına geliyor.
  • Ankara: Yarın yağış beklenmiyor, sıcaklık 34 derece. Salı ve çarşamba günü yerel olarak gök gürültülü sağanak bekleniyor.
  • İzmir: Mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyreden sıcaklıklarla karşı karşıya. Salı günü sıcaklık 42 dereceye kadar çıkacak.