Güncel

O tarihte toplu taşıma ücretsiz olacak! Resmi Gazete'de yayınlandı...

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Türkiye genelindeki bazı toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olarak vatandaşlara sunulacak. İşte detaylar...

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı kararıyla ücretsiz toplu taşıma hizmeti

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Türkiye genelinde toplu taşıma hizmetlerinde ücretsiz seferler düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar kapsamında, belirli hatlarda tüm vatandaşlar toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Ücretsiz hizmet verecek hatlar açıklandı

Zafer Bayramı'nda ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek hatlar da netleşti. Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı, 30 Ağustos’ta ücretsiz hizmet verecek hatlar arasında yer alıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar ile toplu taşımaya yönelik yoğun ilginin de artması bekleniyor.

Tüm gün boyunca ücretsiz ulaşım

Belirlenen hatlardaki ücretsiz ulaşım hizmeti, 30 Ağustos günü boyunca geçerli olacak. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, bu hatlardan faydalanacak olan vatandaşlar, bayram gününde seyahatlerini herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirebilecekler.