Güncel

OGM'den Orman Yangınlarına 'Yeşil Vatan Ekranı'

Orman yangınlarına yönelik güncel ve doğru bilgiler ‘Yeşil Vatan Ekranı’ndan vatandaşların erişimine sunuldu. Yangınlar hakkında veriler saniye saniye sisteme işliyor. Site önceki yıllarda meydana gelen yangınlarla karşılaştırma yapabilme fırsatı da sağlıyor.

Abone Ol

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından hazırlanan "Yeşil Vatan Ekranı" orman yangınlarına yönelik güncel verileri kısa zamanda erişime sunuyor. OGM ekiplerinin çıkan yangınları söndürme çalışmalarında vatandaşın da doğru bilgilendirilmesi için hazırlanan "Yeşil Vatan Ekranı" orman yangınları hakkında verileri ortaya koyuyor.

"YEŞİL VATAN ORMAN YANGINI- VATAN SAVUNMASI" BÖLÜMÜ

OGM'nin internet adresinden hazırlanan (www.ogm.gov.tr) "Yeşil Vatan Orman Yangını-Vatan Savunması" bölümü, vatandaşların orman yangınlarının bilgilerine kısa zamanda ulaşabileceği bir sistem olarak hazırlandı. Ekranda anlık, sürmekte olan veya kontrol altına alınan yangınların bilgisine erişim sağlanıyor. Yeşil Vatan Ekranında, orman yangınlarıyla mücadelede destek alınan OGM filosu hakkında da bilgiler içeriyor. 

2024'TE 375 ORMAN YANGINI 

Çıkan orman yangınlarının aylık olarak verileri paylaşılan bölümde geçtiğimiz seneyle bu yıl arasında farklar da görülebiliyor. Ayrıca yıllık olarak bu verilerle beraber yanan orman alanları da vatandaş tarafından mercek altına alınabilecek. Yeşil Vatan Ekranına 2023'te göre 1 Temmuz-14 Temmuz tarihleri arasında 183 orman yangını görülürken, 2024'te 375 orman yangını meydana geldi. Çıkan yangınlara müdahale sistemlerinin de bulunduğu uygulamada, 1 Temmuz-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında 793 saat uçuş gerçekleştirilere 2 bin 623 sortiyle toplam 8 bin 514 ton su harcandığı raporu da veriliyor. Diğer bir yandan sayfada, yanan bölgelerin öncesi ve sonrası şeklinde belirtilen görümtüler de yer alıypr.