Güncel

Öğrencilere toplu taşıma resmen ücretsiz oldu...

Muğla'nın ardından Sakarya'da da toplu ulaşım öğrencilere ücretsiz hale getirildi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın seçim vaatlerinden biri olan ücretsiz ve indirimli ulaşım uygulaması, 3 Haziran Pazartesi günü itibarıyla hayata geçti.

Abone Ol

Ücretsiz ve indirimli ulaşım uygulaması başladı

Sakarya'da ilkokul ve ortaokul öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında toplu taşımadan ücretsiz yararlanıyor. Lise ve üniversite öğrencilerine ise toplu taşımada %54 indirim sağlanıyor. Yeni uygulama, Sakarya'da büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Öğrenciler Kart 54 ile faydalanıyor

Öğrenciler, Kart 54 Kişiselleştirme Ofisleri'ne başvurarak kart güncellemelerini yaptırdıktan bir gün sonra bu uygulamadan yararlanabiliyor. Böylece öğrenciler, toplu taşımayı ücretsiz veya indirimli olarak kullanabiliyor.

Başkan Yusuf Alemdar'dan açıklamalar

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bu uygulama ile öğrencilerin ulaşım masraflarını azaltmayı ve aile bütçelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Alemdar, "Çocuklarımızın okula gitmek için harcadıkları günlük 10-20 TL'yi artık okul harçlığı olarak kullanabilecekler. Bu sayede çayını içip simidini yiyebilecekler," dedi. Ayrıca, ilerleyen süreçlerde lise ve üniversite öğrencilerine de benzer destekler sağlama planlarının olduğunu açıkladı.