Güncel

Öğretmen adayları dikkat! Yeni eğitimler düzenlenecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MKYK toplantısında yaptığı açıklamalarda, önümüzdeki süreçte Meclis’e taşınacağı değerlendirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yeni çalışmalar kapsamında öğretmenlik atamalarına ilişkin önemli ayrıntılara yer verdi.

Abone Ol

Bakan Tekin'in sunumda yapmış olduğu açıklamalarda şu bilgiler yer alıyor:

  • Öğretmen adaylarının mesleğe adım atmadan önce başarıyla tamamlaması gereken Milli Eğitim Akademisi’nde, adaylar bir yıl süre boyunca eğitime tabi tutulacak. Söz konusu bu eğitimlerde öğretmenlik meslek bilgisi, müfredata yönelik olan özel alan bilgisi ve branş ayrımı yapılmaksızın bütün öğretmenlerein dil, tarih, kültür ve diğer başlıklarda eğitim alması gerekecek.
  • Milli Eğitim Akademisi’ne girmek isteyen adaylar KPSS puanı ile öğretmenlik için kullanılan Akademi eğitimi başarı puanı ile ataması gerçekleşecek.
  •  Adaylar bilgi ağırlıklı derslerde yazılı sınavlarla; uygulamalı derslerde uygulama sağladığı okulda danışman öğretmen ve akademi eğitim personeli tarafından mülakat formatında değerlendirmeye alınacak. İki farklı uygulamanın değerlendirmeleri ışığında geçme notu ortaya çıkacak.


 

Çalışma süreleri 3-12 yıl oldu

  • Akademiyi kazanan öğretmen adayların yaklaşık olarak 23 bin TL aylık ödeme verilecek.
  • Uyuşturucu madde üretimi ve satışı yapma, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, taşımak; hayâsızca hareketler, müstehcenlik gibi suçlar ile cinsel dokunulmazlığa gibi suçlardan sicili temiz omayanlar öğretmenlik ünvanına sahip olamayacak, atanmış olup bu suçlardan kaydı bulunanların ceza şekli ve süresi değerlendirilmeksizin öğretmenlik mesleğinden uzaklaştırılacak.

  • Öğretmenlik yaptığı eğitim kurumunda asgari ve azami çalışma zamanları 3-12 yıl olarak belirlendi.
  • Akademide bulunan ve öğretmenlik mesleğini yapanlar için beşer yıllık süreci içeren branş formüllü eğitimler hazırlanacak.

  • Milli Şuur Komisyonu, Türkiye’ye Yönelik Asılsız İddialar Komisyonu, Örtük Program Komisyonu, Millî Kalkınma Hamleleri Komisyonu, Kültür ve Gönül Coğrafyamız Komisyonu, Akdeniz ve Adalar Komisyonu oluşturulacak.