Güncel

Öğretmenlerin Seminer Programında Değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı, Eylül 2024'te öğretmenler için yeni bir seminer programı uygulamaya koyacak. Bu yıl, öğretmenler Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne yönelik eğitici eğitimleri kapsamında çalışmalara katılacak.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Eylül 2024 itibarıyla öğretmenler için yeni bir seminer programı uygulamaya koyacak. Bu yıl öğretmenler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne yönelik eğitici eğitimler kapsamında çalışmalar yapacak.

Seminer dönemi 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilecek. Daha önceki seminerlerin aksine, bu yılki eğitimler Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde planlanmış olup, eğitici eğitimi belgesi almış öğretmenler tarafından yürütülecek.

Eğitimler, okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde görevli öğretmenler için teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca, diğer sınıf düzeylerinde ders veren öğretmenler için de benzer eğitimler yapılacak. Eğitimler, branş temelli en fazla 50 kişilik gruplar halinde düzenlenecek ve birinci dönem ara tatilinde il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından planlanarak uygulanacak.