Bakan Memişoğlu: Sezaryen Tercihi Tıbbi Gereklilik Olmadıkça Yapılmamalı Bakan Memişoğlu: Sezaryen Tercihi Tıbbi Gereklilik Olmadıkça Yapılmamalı

TBMM Genel Kurulu'nda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin üç maddesi daha kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, öğretmen ve yöneticilere Devlet Memurları Kanunu kapsamında başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül verilebilecek. Ayrıca, disiplin hükümleri de öğretmenler ve yöneticiler için uygulanacak.

Bunların yanı sıra, öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin mevzuat dışı paylaşım yapanlara kınama cezası; özel ders veren ya da öğrencilerin başarılarını taraflı değerlendirenlere ise aylıktan kesme cezası verilecek. Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen bazı suçlardan hüküm giyenlerin ise öğretmenlik meslekleri sona erecek.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasını ve Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasının eğitim niteliğini artıracağına vurgu yaptı. MHP Milletvekili Mevlüt Karakaya, teklifin öğretmenlerin haklarını güçlendirdiğini belirtirken, CHP Milletvekili İsmet Güneşhan, bu kanunla öğretmenlik mesleğinin itibarının zedelendiğini savundu.

Nazım Maviş ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın temizlik ve güvenlik konularında attığı adımları, öğrencilere verilen ücretsiz yemek hizmetini ve öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmeye yönelik çalışmaları anlattı. Ayrıca, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sistemlerinin de öğretmenlerin kariyer basamaklarını güçlendirdiğini belirtti.

Kanun teklifinin 3 maddesinin daha kabul edilmesinin ardından, TBMM Genel Kurulu'nun 8 Ekim'de tekrar toplanmasına karar verildi.