Pendik İTO Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun müdürü Memduh Alparslan Cıngıloğlu (49), Şile'deki Sofular Plajı'nda denize girerken boğularak hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte denize giren Cıngıloğlu, kısa bir süre sonra gözden kayboldu.

Boğulma Tehlikesi ve Arama Kurtarma Çalışmaları

Cıngıloğlu ve arkadaşları kamp yapmak amacıyla Sofular Plajı'na gitti. Geceyi kamp alanında geçirdikten sonra sabah denize giren grup, bir kişinin boğulma tehlikesi geçirmesi üzerine paniğe kapıldı. Bu sırada Cıngıloğlu denizde kayboldu. Arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine İtfaiye Sualtı Arama Kurtarma, Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Boğulma tehlikesi geçiren kişi ekipler tarafından kurtarıldı, ancak Cıngıloğlu'nu bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları uzun sürdü.

Cansız Bedenine Ulaşıldı

Dalgıçlar tarafından yapılan aramalar sonucunda Cıngıloğlu’nun cansız bedeni öğle saatlerinde, kaybolduğu bölgeden yaklaşık 1.5 metre uzaklıkta bulundu. 3 çocuk babası olan Memduh Alparslan Cıngıloğlu'nun cenazesi, Şile Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı

Bu üzücü olay, Cıngıloğlu’nun ailesi, arkadaşları ve öğrencileri arasında büyük bir üzüntü yarattı. Cıngıloğlu’nun görev yaptığı okulda da derin bir yas hâkim oldu.