2024/2025 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın başlamasına günler kala, okula kayıt süreci veliler için sancılı bir hal aldı. Yüksek enflasyon ve artan kırtasiye masrafları yetmezmiş gibi, velilerden okul kayıtları için yüklü miktarda para talep edilmesi tepki topluyor. Birçok veli, kayıt sırasında istenen 10 bin ila 20 bin lira arasındaki "bağış" adı altındaki ücretlerle karşı karşıya kalıyor.

'Maymun çiçeği' ve 'Covid-19'da Türkiye'de son durum: Bakan Kemal Memişoğlu açıkladı! 'Maymun çiçeği' ve 'Covid-19'da Türkiye'de son durum: Bakan Kemal Memişoğlu açıkladı!

"Paramız Yoktu, Kaydetmediler"

Sezai Karakoç Anadolu Lisesi'ne çocuğunu kaydettirmek isteyen bir veli, karşılaştığı durum nedeniyle isyan etti. Okula kaydettirmek için başvurduğunda 20 bin lira talep edildiğini belirten veli, "Maddi durumumuz iyi değil. Enflasyon nedeniyle zaten zor günler geçiriyoruz. Kırtasiye, yol ve beslenme masraflarıyla boğuşurken, bir de 20 bin liralık kayıt ücreti talep edildi. Bunu 'bağış' adı altında yapmam gerektiği söylendi. Param olmadığı için kayıt yaptıramadım. Şimdi mecburen para istemeyen bir okul aramaya başladık, ancak yakınlardaki okullar da aynı ücreti istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu duruma el atmalı" diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.