Güncel

ÖMK Taslağıyla Öğretmenlere Yeni Görev: Merkezi ve Mahalli Sınavlarda Zorunlu Görev

ÖMK Taslağıyla Öğretmenlere Yeni Görev: Merkezi ve Mahalli Sınavlarda Zorunlu Görev

Abone Ol

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı, içerdiği maddelerle eğitim camiasında geniş tartışmalara neden oluyor. Özellikle öğretmenlere ek görev yükü getiren madde, sosyal medyada büyük tepkilere yol açıyor.

Yeni düzenlemeyle, öğretmenlerin mevcut görevleri arasına merkezi ve mahalli sınavlarda zorunlu olarak görev alma yükümlülüğü ekleniyor. Bu madde, öğretmenlerin kurul ve komisyonlara katılma, derslerde görev alma ve nöbet tutma gibi görevlerine ilave olarak sınavlarda da zorunlu görev almasını öngörüyor.

Taslak, öğretmenlerin eğitim-öğretim sürecindeki görevlerini aksatmayacak şekilde sınavlarda da görev almalarını öngörüyor. Bu da seçimlerde olduğu gibi sınavlarda da öğretmenlere resen görev verilebileceği anlamına geliyor.

Özellikle ÖSYM'nin düşük sınav görev ücretleri ve öğretmenlerin artık sınav görevlerine isteksizlikleri dikkate alındığında, bu maddeye yönelik öğretmenlerin tepkileri artıyor.

Zaten yoğun olan öğretmenlerin bu ek görevle görev yüklerinin artması, eğitimde aksaklıklara yol açabileceği endişelerini beraberinde getiriyor. Madde, ÖMK taslağının TBMM'den geçip geçmemesine bağlı olarak yürürlüğe girecek.