Çeşme'de Orman Yangını Faciası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti Çeşme'de Orman Yangını Faciası: 3 Kişi Hayatını Kaybetti

ÖSYM tarafından yapılan bilgilendirmeler ışığında, 2024 TR YÖS/1 yurt içinde 17 kentte, yurt dışında Lefkoşa dahil 33 ülke olmak üzere toplam 60 sınav noktasında yapılacağı değerlendirildi.

Söz konusu sınavda, Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça olarak uygulanacak sınava toplam 23 bin 999 aday katılım sağlayacak. Sayısal Yetenek Testi'nden 40, Temel Matematik Testi'nden 40 olmak üzere toplam 80 sorunun yer alacağı sınavda, yurt içi ve yurt dışında emniyet görevlilerinde bulunduğu 3 bin 793  memur görevlendirildi.

Sınav sonuçları 14 Haziran'da erişime açılacak ve bu tarihten sonra sınav puanının geçerlilik süresi 2 yıl olacağı belirtildi.

Söz konusu duyuruda konuya yönelik değerlendirmelerde bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Türkiye'de yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen yabancı adayların 2024 TR-YÖS'e gireceğini ve sonuçlarını bu kurumlara başvurularında kullanabileceklerini altını çizdi.

Türkiye'nin sınav merkezi konumunda olduğu ÖSYM'nin birçok alanda başarılı sınav uygulamaları uyguladığı syöleyen Ersoy, bununla beraber Türkiye'nin vizyonuna katkı sağlayacak uluslararası ölçekte yeni uygulamalarının da yer alacağını vurguladı.

Ayrıca e-YÖKDİL 2024/3 İngilizce-Fen Bilimleri sınavı da cumartesi günü Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da gerçekleştirilecek.

Emniyet görevlilerinin de yer aldığı 208 memurun görevlendirildiği sınava 4 bin 989 aday katılım gösterecek. 46 salonda saatler 13.45'i gösterdiğinde başlayacak olan sınavda adaylara 80 soru için 180 dakika süre tanınacak. Adaylar saat 13.30'ten sonra sınav merkezlerine giriş yapamayacak.