Güncel

Otel odasının tek gecelik fiyatı dudak uçuklattı: İmamoğlu 73 kişilik heyetle Roma'da

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'da yapılmasıyla ilgili anlaşmayı imzalamak için İtalya'ya gitti. İmamoğlu'na 45'i basın mensubu olmak üzere 73 kişiden oluşan bir kafile eşlik etti. Roma'da kaldıkları Parco Dei Principi Grand Hotel'in gecelik fiyatı ise sosyal medyada tepki çekti.

Abone Ol

Lüks otelde konaklama tartışma yarattı

İstanbul’da düzenlenecek olan 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunları’nın imza töreni için İtalya’nın başkenti Roma’ya giden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 45 basın mensubu dahil 73 kişilik bir heyetle seyahat etti. Ertuğrul Özkök, İsmail Saymaz, Barış Pehlivan gibi isimlerin de bulunduğu grup, geceyi Roma şehir merkezine yakın Parco Dei Principi Grand Hotel & Spa’da geçirdi.

Tek gecelik oda fiyatı 97 bin TL'yi buluyor

Parco Dei Principi Grand Hotel’in kendi internet sitesine göre, otelin gecelik fiyatı iki kişilik odalar için 1277.5 Euro’dan başlayıp 2800 Euro’ya kadar çıkıyor. Bu da yaklaşık 44 bin 670 TL ile 97 bin 956 TL arasında değişen fiyatlar anlamına geliyor.

Restoranı ünlü şef Francesco Bonanni yönetiyor

Otelin restoranı hakkında web sitesinde şu ifadeler yer alıyor: “Gurme etkileri ve modern deneysel yetenek, özenli hizmet ve davetkar atmosferlerle, en yüksek İtalyan gastronomi geleneğinin tatları ve aromaları arasında duyusal bir yolculuk. Akdeniz lezzetlerini ve yöresel spesiyalleri bir araya getiren, hem göze hem damağa hitap eden romantik, seçkin bir restoran. Klasik mobilyalar, kusursuz hizmet ve park manzarasıyla daha da büyüleyici hale gelen ayrıcalıklı bir ortamda.”

Sosyal medyada gündem yarattı

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 73 kişilik bir heyetle Roma'ya gitmesi ve geceliği 100 bin lirayı bulan odalarda konaklamaları, sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Bazı kullanıcılar, oteldeki lüks ve harcamalarla ilgili tepkilerini dile getirdi.