Güncel

Otoyollarda yeni uygulama başladı: Artık o süre geçerli değil

Otoyollardan birçok nedenden dolayı ücretini vermeden geçiş yapan, 15 günlük süre zarfında da parayı ödemeyen sürücülere ‘ara ceza’ uygulaması işleyecek. İşte detaylar...

Abone Ol

Karayolları Genel Müdürlüğünün Sorumluluğu Altında Bulunan Otoyollar ile Erişme Kontrolünün Uygulandığı Karayollarında Geçiş Ücretlerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte düzenlenen değişiklikle, 15 günlük cezasızlık süresinin ardından sürücülere 45 günlük ikinci bir ilave süre tanınacak. İkinci sürede borcunu yatıranlara geçiş ücretiyle beraber 1 kat idari ara cezası sistemi işleyecek. Buna göre, 15 günlük süreyi geçen sürücüler için 4 kat ceza uygulanmayacak.

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

Şu an ki uygulamada, ücret vermeden ya da yasal olmayan yollardan geçiş sağlayan 15 gün içerisinde geçiş ücretini verenşere herhangi bir idari para cezası kesilmiyor. Sürücü yalnızca geçiş ücretini ödeyip cezadan muaf tutuluyor. Ancak 15 günlük süreyi aşan ya da 15 gün bittiği halde ödemesini tamamlamayanlara geçiş ücretinin 4 katı tutarında idari para cezası uygulanıyordu.

Yönetmelikte uygulanan değişikliğe göre, yasal olmayan yollarla geçip 15 günlük süreyi unutanlar, 45 gün içerisinde ödeme yapmaları durumundageçiş ücretinin 1 katı tutarında idari para cezası kesilecek. İkinci ek sürede tebligatın değerlendirilmeyecek. Bu 45 günlük sürede de otoyol geçiş ücretini yatırmayanlar 4 kat cezasını ödemekle yükümlü olacaklar.