İstanbul'un Çekmeköy ilçesindeki bir özel okulda, İranlı İngilizce öğretmeni Bahman Ghanizadeh'in onlarca öğrenciye yönelik cinsel tacizi, velileri çileden çıkardı. Ghanizadeh'in 3 ay önce göreve başladığı okulda, 1. sınıftan 4. sınıfa kadar tüm öğrencilere ders verdiği ve bu süreçte çok sayıda öğrenciye çeşitli yollarla cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

İdari Soruşturma ve İşten Çıkarma

Geçen hafta üç öğrencinin öğretmenlerine Ghanizadeh'in cinsel tacizine maruz kaldıklarını anlatması üzerine, okul yönetimi idari soruşturma başlattı ve konuyu Emniyet'e bildirdi. Öğretmenin iş akdi feshedildi, ancak diğer velilere bu durum bildirilmedi. Olayın veli gruplarında yayılmasıyla, daha fazla mağdur öğrenci olduğu ortaya çıktı ve veliler durumu Çekmeköy Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.

Veliler Okulda Hesap Sordu

Yaklaşık 100 veli, olayın ortaya çıkmasının ardından okula giderek hesap sordu. Okul müdürü, şüphelinin iş akdinin feshedildiğini açıkladı. Ancak, okul yönetimi tarafından kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen veliler, okul önünde nöbet tutmaya başladı.

"Çocukların Özel Bölgesini Elleyip Kayda Almış"

Bir veli, "Bu öğretmen çocukların özel bölgesini elleyip, kayda almış. Çocukları tuvalete götürerek özel bölgelerine dokunmuş. Ancak okul yönetimi bizlere bilgi vermedi. Veli gruplarında konuşulunca daha fazla mağdur çocuk olduğu ortaya çıktı. 30'u aşkın çocuk benzer beyanlarda bulunuyor. Ancak öğretmen ortada yok. Okul müdürü Emniyet'e haber verseydi şüpheli gözaltına alınıp tutuklanırdı. Ama şimdi o öğretmen nerede bilmiyoruz" dedi.

"Çocuklarımı Kucağına Oturttu"

Bir başka veli ise, "İki çocuğum bu okulda. Dün onlara bu olayı sorunca, ikisi birden konuşmaya başladı. Öğretmenin onları ısrarla kucağına oturttuğunu anlattı" ifadelerini kullandı.

En düşük emekli maaşı için geri sayım başladı! İşte en güçlü senaryo En düşük emekli maaşı için geri sayım başladı! İşte en güçlü senaryo

Okul Yönetimi: "Süreci Takip Edeceğiz"

Okul yetkilileri, konunun Emniyet'e intikal ettiğini belirterek, "O*** Koleji olarak bu olaya karşı gereken neyse yaptık. Tüm çocuklar bizim çocuklarımız. Asla göz yumamayız. Süreci takip edeceğiz" dedi. Halk TV'nin haberine göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de yaşanan dehşeti doğruladı ve "Okul yönetimi tarafından, öğretmenin okul ile ilişiği kesilmiştir. Ayrıca konu ile ilgili inceleme ve soruşturma yapılması için müfettiş görevlendirilmiştir" açıklamasında bulundu.