Güncel

Özgür Özel'den Erdoğan-Akşener Görüşmesi Hakkında İlk Yorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yaptığı görüşme hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün saat 17.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Meral Akşener'i kabul etti. Sürpriz görüşmede yeni Anayasa çalışmaları üzerine değerlendirmelerde bulunulduğu iddia edildi.

Görüşmenin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Ben Sayın Akşener'in yaptığı görüşmeyi son derece kıymetli ve önemli buluyorum. Siyasilerin birbiriyle görüşmesi son derece normaldir. Benim anlamadığım şey, siyasiler birbiriyle görüşünce başka siyasilerin bundan hasetlenmesidir."

"Bu Normalleşme Diye Bir Dönem"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener arasındaki görüşmeyi "önemli" olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu önemli bir görüşme. Ben siyasette herkesin herkesle görüşmesini savunuyorum. Bunu biliyorsunuz. Bu 'normalleşme' diye bir dönem. Dün, Sayın Bahçeli de yaptığı konuşmada bizim siyasete bu yaklaşımı kazandırdığımızı, kattığımızı ama kendisinin bunun neresinde olacağıyla ilgili değerlendirmeleri vardı. Sayın Erdoğan 'yumuşama süreci' diyor. Biz 'normali budur' dediğimiz için bakıyoruz."

"Tüm Siyasiler Birbirlerini Aramalı, Sormalı"

Özel, mevcut ve önceki dönem siyasetçilerin birbirleriyle görüşmesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Mevcut siyasiler, görevdeki genel başkanlar, önceki genel başkanlar, siyaseti bırakmış siyasiler birbirlerini aramalı, sormalı ve görüşmeli. Önceki dönem siyaset arkadaşlarıyla istişareler yapılmalı. Rakip de olunsa, geçmişte en kötü sözler de kurulmuş olsa barışmasını bilmeyen küsmemeli. Her türlü adım son derece değerlidir."

Özel, Akşener'in Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi "kıymetli" bulduğunu belirterek, "Benim anlamadığım şey, siyasiler birbiriyle görüşünce başka siyasilerin bundan hasetlenmesidir. Bu doğru bir iş değildir" dedi.