CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kardeşi Barış Özel, İzmir'deki su zammı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sert eleştirilerde bulundu. Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, su zammını adaletsiz bulduğunu belirtti.

Mülki İdare Amirleri Yönetmeliğinde 5 İlçenin Sınıfı Değişti Mülki İdare Amirleri Yönetmeliğinde 5 İlçenin Sınıfı Değişti

İzmir'de suya yüzde 45 zam

Geçtiğimiz Cuma günü İZSU Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısında, 0.5 metreküp ve üzerindeki su ve atık su bedellerine yüzde 45 oranında zam yapılması kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Bu karar, 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek.

Seçim vaatleri ve gerçekler

Barış Özel, su zammına olan tepkisini sosyal medyada dile getirerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın seçim öncesi su fiyatlarını düşürme vaadini hatırlattı. Özel, "Seçim öncesi suya indirim sözü verilirken, seçim sonrası bu kadar yüksek bir zam yapmak adaletsizliktir. Türkiye'nin en pahalı suyuna yapılan bu zam kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"Yazıktır bu halka"

Barış Özel, tepkisini "İzmir'de suya indirim sözü verilirken, seçim sonrası elektrik zammından bile yüksek zam yapılıyor. Türkiye'nin en pahalı suyuna katmerli zam yapılıyor. Böyle mi yöneteceksiniz İzmir'i? Yazıktır bu halka!" sözleriyle dile getirdi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın yorumu ve Özel'in yanıtı

Gazeteci İsmail Saymaz, Barış Özel'in paylaşımını alıntılayarak, "CHP lideri Özel’in kardeşi, su zammından ötürü İzmir Belediyesi’ni eleştiriyor" dedi. Barış Özel ise Saymaz'a yanıt olarak, "Ben de bir bireyim ama onu araştırmak da, ona saygı göstermek de mümkün olmamış. İzmir'de suyla ilgili ilk kez konuşmuyorum" ifadelerini kullandı.

Geçmişte neler oldu?

Özgür Özel'in CHP liderliğini devralmasının ardından, Cemil Tugay, Tunç Soyer'in yerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atanmıştı. Tugay, seçim döneminde İzmir'deki su fiyatlarının yüksekliği konusunda halktan gelen şikayetlere, su fiyatlarını kademe kademe düşüreceği vaadiyle yanıt vermişti.

Seçim vaatleri neydi?

Tugay, seçim döneminde yaptığı açıklamalarda, 65 yaş üzerindeki emeklilere 4 metreküp suyu ücretsiz vereceğini ve bu miktarın üzerine suyu yüzde 50 indirimli sağlayacağını belirtmişti. Ayrıca, öğrencilere de yüzde 50 indirim uygulayacağını ifade etmişti.