Güncel

PKK'ya ağır darbe! Kırmızı kategorideki terörist Seyran Çomak etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı kategoride aranan ve PKK'nın sözde "Serhat Eyalet Komutanı" ve YJA-STAR sorumlusunu temsil eden Bervar kod adlı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı kategoride aranan ve PKK'nın sözde "Serhat Eyalet Komutanı" ve YJA-STAR sorumlusunu temsil eden Bervar kod adlı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "29 şehit verdiğimiz 16 eylemin talimatını vererek bu eylemlere bizzat katılan ve kırmızı kategoride aranan sözde 'Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusunu' etkisiz hale getirdik. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; kararlıyız, kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri kazıyıp atacağız. Teröristlerin nefeslerini bir bir keseceğiz" ifadelerini kullandı.

Ağrı ili Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen “GÜRZ-7” operasyonunda, kırmızı kategorideki terörist Bervar kod adlı Seyran Çomak etkisiz hale getirildi. Çomak’ın, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer aldığı ve 28 güvenlik görevlisi ile 1 vatandaşın şehit edilmesine neden olan 16 eylemin talimatını verdiği, eylemlere bizzat katıldığı belirlendi. Ayrıca, 72 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın yaralandığı bu eylemler, Çomak’ın sorumluluğunda gerçekleşmişti.

2018 yılında sağ ele geçirilen bir BTÖ mensubunun ifadesiyle etkisiz hale getirildiği değerlendirilen Seyran Çomak’ın DNA testi sonucunda, "GÜRZ-7" operasyonunda ölü olarak etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonda, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nın istihbari çalışmaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak Taarruz Kolu helikopterleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SİHA desteği kullanıldı. Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu Timleri’nin katılımıyla yapılan operasyonda, çıkan silahlı çatışmada Seyran Çomak, silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, jandarma ve güvenlik korucularına teşekkür ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi. Yerlikaya, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız" şeklinde bir mesaj verdi.