Güncel

Prof. Dr. Canan Karatay'dan 7 bin yıllık doğal ilaç tavsiyesi geldi! Şifa kaynağı...

Sağlık alanındaki açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, 7 bin yıllık doğal bir ilaç olarak tavsiye ettiği ev sirkesinin faydalarını anlattı. Ünlü profesör, bu doğal ilacın hem sağlık hem de temizlikte etkili olduğunu belirtti.

Abone Ol

Hastalık ve sağlık konularında yaptığı açıklamalarla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, Ferda Yıldırım'ın YouTube programına konuk oldu. Programda, 7 bin yıllık doğal ilaç olarak nitelendirdiği ev sirkesinin faydalarını anlattı. Karatay, ev sirkesinin vücuttaki toksinleri attığını, virüs ve mikropları öldürdüğünü vurguladı.

Ev sirkesinin kullanım alanları

Karatay, ev sirkesinin sadece sağlık için değil, temizlikte de etkili olduğunu belirtti. Şu ifadeleri kullandı: "Sirke, ama evde yapılan sirke olacak. Market sirkesi ev temizliği için kullanılabilir. Yerler düz sirkeyle siliniyor ama her gün değil. Halılar sirkeyle silinir, pırıl pırıl olur. Çamaşır makinesine İngiliz karbonatı ekleriz. Bulaşık makinesinde de sirke kullanılır, pırıl pırıl yapar."

Her gün tuvalet temizliği uyarısı

Her gün çamaşır suyu ile tuvalet temizlemenin sakıncalı olduğuna dikkat çeken Karatay, "Her gün tuvalet temizlenmez o çamaşır sularıyla. Hakikaten insanlara panik yarattılar. İçimizden çıkan şeyler niye mikrobik olsun ki? Haftada bir sabun suyla yıkamak yeterli." dedi.

En sağlıklı içecek: ev sirkesi

Ev sirkesinin mikrop, virüs ve parazitleri yok ettiğini belirten Karatay, "Ev sirkesi, kendiniz yaptığınız zaman en sağlıklı içecektir. 7 bin yıllık doğal ilaçtır. Virüsleri, bakterileri, parazitleri ve toksinleri öldürür, kireci söker. Çaydanlıklar kireç tuttuğunda sirke kaynatırız. Ev sirkesi sabahları içilebilir ve salataya eklenebilir." şeklinde konuştu.

Doğal temizlik ve sağlık için ev sirkesi

Prof. Dr. Canan Karatay, doğal ev sirkesinin hem sağlık hem de temizlik için mükemmel bir çözüm olduğunu belirterek, herkesin evde sirke yapmasını tavsiye etti.