Erzincan’ın Refahiye ilçesinde 4,1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu. Görür, depremin Kuzeydoğu Anadolu Fayı üzerinde oluştuğunu belirterek "sığ bir deprem" olarak niteledi. Depremin ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Görür, olayın Kuzey Anadolu Fayı üzerinde meydana gelmediğini, ancak bölgedeki büyük deprem riskine dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür, daha önce yaptığı açıklamalarda Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında yer alan Yedisu Fayı’nın uzun süredir büyük bir deprem üretmediğini ve bu bölgede 7’nin üzerinde yıkıcı bir depremin "eli kulağında" olduğunu vurgulamıştı. Görür, ayrıca Tunceli'de de deprem beklediğini belirterek, olası depremlerin ciddi can ve mal kaybına yol açabileceğini ifade etti.

Narin'i kim öldürdü? Cinayet dedektifinden ters köşe eden cevap Narin'i kim öldürdü? Cinayet dedektifinden ters köşe eden cevap

AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremin ardından yaptıkları açıklamalarda, Erzincan ve Gümüşhane bölgesinde depremin hissedildiğini belirtti. Yetkililer bölgedeki deprem hareketliliğini yakından takip ediyor.

Prof. Dr. Görür, yaptığı uyarılarda bölge valiliklerinin ve yerel yönetimlerin hazırlıklı olması gerektiğini, deprem farkındalığının artırılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti.