Güncel

Prof. Dr. Naci Görür'den uyarı: Ayrılan kollar deprem üretebilir

Çorum'da dün akşam saatlerinde 4,4 şiddetinde bir deprem yaşandı. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden kritik değerlendirmelerde bulundu. Bölgedeki fayların Kuzey Anadolu Fayı'ndan dağıldığına dikkat çekerek "KAF burada deprem üretmez ama ondan ayrılan kollar üretme kapasitesine sahip" ifadelerine yer verdi.

Abone Ol

AFAD'ın internet adresinde paylaşılan verilere göre, dün saat 17.57'de merkez üssü Mecitözü olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Sarsıntı merkez ve ilçelerden de hissedildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan deprem sonrası sosyal medya hesabı üzerinden kritik açıklamalar yaptı.

'Ondan ayrılan kollar üretme kapasitesine sahip'

Söz konusu depremin Mahmutlu yakınında 30 kilometre uzunluğunda doğrultu atımlı fay üzerinde meydana geldiğini söyleyen Görür, bu fayın Merzifon Fayı'nı 45 derece kestiğini vurguladı. Deprem bilimci, fayların KAF'dan saçaklandığına dikkat çekerek "Ondan ayrılan kollar üretme kapasitesine sahip" şeklinde konuştu. Görür'ün paylaşımı şu şekilde:

"Arkadaşlar, Amasya-Merzifon/Mahmutlu yöresinde 4,7 deprem oldu. Deprem Mahmutlu yakınında 30 kilometre uzunluğunda doğrultu atımlı fay üzerinde. Bu fay Merzifon fayını 45 derece ile kesiyor. Bu faylar KAF’dan saçaklanan faylar. KAF burada deprem üretmez ama ondan ayrılan kollar üretme kapasitesine sahip." dedi.