Güncel

Resmi Gazete'de yayımlandı: Rekabet soruşturmalarında değişiklik

29 Mayıs tarihinde Resmi Gazete'de yer verilen Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da kritik düzenlemelere gidilerek, soruşturma aşamasının ortalamada 3 – 4 ay daha kısa sürelerde sonuçlandırılması sağlandı.

Abone Ol

Bu değişiklik ile önce, soruşturma açılması kararı sonrası 15 gün içinde taraflara zorunlu tutulan bildirim ile istenilen 30 gün içinde savunma yapılması gerekliliğine son verildi. Bu karar doğrultusunda, taraflar bundan böyle soruşturma bildirimi yerine soruşturma raporunun kendisine tebliği sonrasında savunma haklarını kullanacaklar.

Rapor ve Ek Görüş Durumu

Diğer önemli bir değişiklik ise tarafların soruşturma raporuna yapmış olduğu savunmanın ardından soruşturma heyeti sadece rapordaki açıklamalarında bir farklılık olması durumunda taraflara ek görüş iletecek.

Bu anlamda, ek görüş iletilmemesi halinde, ek görüş ve ek görüş için sağlanacak savunma süreleri de kaldırıldı.

Süre Kullanımına Sınırlama

Ayrıca, soruşturma heyetinin ek görüş iletmesi halinde, hem heyetin hem de soruşturulan tarafın kullanmış olduğu zamanın bir kat artırılması artık mümkün olmayacak. Bütün bu düzenlenmeler ile beraber, soruşturma sürelerinin daha verimli kullanılabileceği ve soruşturmaların ortalama 3-4 ay daha kısa sürelerde çözüme kavuştuğu yeni bir sürece girildi.