Güncel

Rusya Açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS Zirvesi'ne Katılımı Onaylandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22-24 Ekim tarihlerinde Kazan'da yapılacak BRICS Zirvesi'ne katılma davetini kabul etti

Abone Ol

Rusya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS Zirvesi'ne katılacağını duyurdu. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Erdoğan'ın 22-24 Ekim tarihlerinde Kazan'da gerçekleşecek BRICS Zirvesi'ne katılma davetini kabul ettiğini açıkladı.

Bu açıklama, Türkiye'nin BRICS'e üyelik başvurusu yaptığı iddialarının ardından geldi. Bloomberg, Türkiye'nin BRICS'e resmi başvuruda bulunduğunu ve bu adımın Türkiye'nin küresel etkisini artırma çabasıyla ilişkili olduğunu bildirmişti. Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne katılım çabalarının ilerlememesi nedeniyle BRICS'e başvurduğu ve bu başvurunun, Türkiye'nin Rusya ile yakın ilişkilerinin, diğer NATO üyeleriyle anlaşmazlıklarına neden olduğu belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin hem Doğu hem de Batı ile ilişkilerini güçlendirerek etkili bir ülke olabileceğini ifade ettiği vurgulandı. Türkiye'nin, Çin ve Rusya ile ekonomik iş birliğini artırmayı hedeflediği kaydedildi.

BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan bir grup olup, ABD'nin küresel etkisine karşı gelişmekte olan ülkelerin bir temsilcisi olarak kabul ediliyor. İran, BAE, Etiyopya ve Mısır son olarak bu gruba katılmıştı. BRICS'teki genişleme konusunun ekimdeki Rusya zirvesinde ele alınması planlanıyor.