Kocaeli, şehir içi ulaşım sorunlarına köklü bir çözüm getirecek olan Körfezray projesiyle yeni bir döneme giriyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan bu projeyle, Kocaeli’nin ulaşım altyapısı önemli ölçüde güçlenecek ve bölgedeki yaklaşık üç milyon kişi için büyük bir rahatlama sağlanacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı'na entegre bir ulaşım ağı oluşturulacak.

Körfezray Projesinin Detayları

Körfezray projesi, Kocaeli'nin şehir içi ulaşımında devrim yaratacak. Proje, Atalar-Cengiz Topel Havalimanı arasında iki etaptan oluşacak şekilde planlandı. Bu yeni hat, Kocaeli’nin kuzey hattından başlayarak Tüpraş, Petkim ve İzmit’in doğu kesimlerini kapsayacak. Toplamda 27.1 kilometrelik ana hat üzerinde 18 istasyon bulunacak.

Projenin Amacı:

Etimesgut Şehit Salih Helvacı Lisesi'nde Eğitim Skandalı: Darp Edilen Öğretmen ve Ek Ders Ücreti İddiaları! Etimesgut Şehit Salih Helvacı Lisesi'nde Eğitim Skandalı: Darp Edilen Öğretmen ve Ek Ders Ücreti İddiaları!
  • Ulaşım Ağını Genişletmek: Kocaeli’nin iç ulaşımını rahatlatmak ve İstanbul’a entegrasyonu sağlamak.
  • Yolcu Kapasitesini Artırmak: Günde 400 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak olan bu hattın, Gebze-Darıca metrosuyla entegre edilmesiyle kapasitesi günde bir milyona ulaşacak.

Sabiha Gökçen ile Bağlantı

Körfezray projesinin en dikkat çeken yönlerinden biri, Sabiha Gökçen Havalimanı ile olan bağlantısı. Bu sayede Kocaeli’den metroya binen bir yolcu, doğrudan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabilecek. Havalimanından Marmaray ve İstanbul’un metro ağına bağlanarak, İstanbul'un her yerine hızlı ve kolay bir şekilde gidebilecek. Bu bağlantı, hem Kocaeli hem de İstanbul için büyük bir ulaşım kolaylığı sağlayacak.

Ekonomik ve Sosyal Faydalar

Bu proje, Kocaeli’nin ulaşım sorunlarını çözmekle kalmayacak, aynı zamanda ekonomik ve sosyal açıdan da büyük faydalar sağlayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tasarruf tedbirleri kapsamında vurguladığı kamu yatırımları, Körfezray projesi ile daha çok vatandaşa ulaşacak.