Ünlü ses sanatçısı Safiye Soyman'ın oğlu Harun Akaröz, yıllardır mücadele ettiği MS (Multiple Skleroz) hastalığına yenik düşerek bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Soyman, oğlunun kaybıyla derin bir üzüntü yaşarken, "Ben bu acıya nasıl dayanacağım. Allahım, canım yavrum gitti. Uykusunda öldü. Oğlumun cenazesini almaya gidiyorum. Yavrumu Bodrum’da son yolculuğuna uğurlayacağım" ifadelerini kullandı.

Uzmanı Tarih Verdi: Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geliyor Uzmanı Tarih Verdi: Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geliyor

24 yıldır MS hastalığıyla mücadele eden Harun Akaröz, Burdur'un Ağlasun ilçesinde doğayla iç içe bir evde yaşıyordu. Gece saatlerinde fenalaşan Harun, solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Vefat haberini Bodrum'da aldığı sırada Burdur'a gitmek için yola çıkan Safiye Soyman, yaşadığı acıyı "Ben bu acıya nasıl dayanacağım. Allahım, canım yavrum gitti" sözleriyle dile getirdi. Harun'un ölümü, sanatçının sevenleri ve ilçe sakinleri arasında büyük bir üzüntü yarattı.

MS HASTALIĞI NEDİR?

MS (Multiple Skleroz) hastalığı, sinir tellerinin miyelin kılıfı adı verilen koruyucu kaplamasının hasar görmesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Beyin, omurilik ve optik sinirlerde hasara yol açarak görme, hareket ve denge problemlerine neden olur. Genellikle 20-40 yaşları arasında görülen bu hastalık, ataklar halinde ilerler ve uygun tedavi ile kontrol altında tutulabilir.

Harun Akaröz'ün cenazesi Bodrum’da son yolculuğuna uğurlanacak.