Güncel

Sağlık-Sen Başkanı: Üniversite Hastanelerine 'Birlik' Kurulmalı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, üniversite hastanelerindeki sorunlar için kalıcı çözümler ve bir "Üniversite Hastaneleri Birliği" kurulmasını önerdi

Abone Ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sosyal medya üzerinden üniversite hastanelerindeki sorunlara çözüm önerilerini paylaştı.

Üniversite hastanelerindeki çalışanların yer değişikliği hakları için devam eden mücadelenin olumlu sonuçlar vermeye başladığını belirten Doğan, "Üniversite hastanelerindeki çalışanların yer değişikliği taleplerini toplayarak, YÖK’e referans çalışmalar yaparak bu konuyu her zaman gündemde tuttuk. Süreç YÖK ve Cumhurbaşkanlığı arasında uyumlu bir şekilde devam ediyor ve umarız sonuç alacağız. Ancak, sorunun tamamen çözülmesi için kalıcı düzenlemeler ve çözümler şart" dedi.

Ayrıca, üniversite hastanelerinde yaşanan sorunların çözümü için bir birlik oluşturulmasını öneren Doğan, "Üniversiteler arası tayinlerin koordine edileceği, hastanelerin medikal malzemeleri ve cihaz alımlarının ortak havuzdan yapılabileceği, hastane otelcilik hizmetlerinin standartlarının sağlanabileceği bir 'Üniversite Hastaneleri Birliği' kurulmalıdır.

Bu birim sayesinde tayinler kolaylaşacak, mağduriyetler azalacak ve üniversite hastanelerinin hizmet kalitesi artacaktır" şeklinde konuştu.