Güncel

Sahte Mit ve Polis Kimliği ile Yakalanan Genç: Polisliğe Özeniyorum

Beşiktaş'ta emniyet şeridi ihlali yapan 19 yaşındaki Ünsal D., durdurulduğunda sahte polis kimlikleri, bir havalı tabanca, mermiler ve 50 bin Euro ile yakalanarak gözaltına alındı

Abone Ol

Olay, 8 Ekim Salı günü saat 15.40 sularında, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Beşiktaş ayrımında gerçekleştirdiği denetim sırasında meydana geldi.

Polis, köprü yönünden Beşiktaş istikametine doğru ilerleyen bir aracı, emniyet şeridini ihlal ettiği gerekçesiyle durdurdu. Araçta bulunan sürücü, trafik polislerine kimliğini göstererek yola devam etmek istedi. Ancak, polis memurları kimliğin rengindeki farklılık sebebiyle şüphelenerek sürücüyü durdurdu. Yapılan incelemede, 19 yaşındaki Ünsal D.'nin üstünde bir havalı tabanca, üç şarjör ve 43 mermi bulundu. Ayrıca, aracında 50 bin Euro para olduğu tespit edildi.

Ünsal D.'nin üst aramasında çok sayıda sahte kimlik de ele geçirildi. Bu kimlikler arasında sahte polis kimliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait personel giriş kartı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na ait tanıtım kartı, Gençlik ve Spor Bakanlığı makam şoförü kartı, silah ruhsatı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kartları yer aldı. Tüm bu belgeler, polis ekipleri tarafından incelenmek üzere alındı.

Şüpheli gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandı. Gasp Büro Amirliği'nde sorgulanan Ünsal D.'nin bir özel şirkette şoför olarak çalıştığı ve araçta bulunan paranın da şirkete ait olduğu belirlendi.

Polis ifadesinde, Ünsal D.'nin sahte kimlikleri, polisliğe olan hayranlığından dolayı taşıdığını ve bu kimlikleri renkli yazıcı kullanarak hazırladığını söylediği öğrenildi. Ayrıca yanında taşıdığı mermilerin ağırlık yapması amacıyla şarjörlerde bulunduğunu belirtti. Herhangi bir suçta bu sahte kimlik ve silahları kullanmadığı bilgisinin edinilmesinin ardından, polisteki işlemleri tamamlanan Ünsal D. adliyeye sevk edildi.