Milli Eğitim Bakanlığı'ndan İlkokul ve Ortaokul Kapalı Şubeler Kararı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan İlkokul ve Ortaokul Kapalı Şubeler Kararı

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde, bir fıstık bahçesinde tabancayla vurulmuş olarak ölü bulunan 24 yaşındaki öğretmen Yasin Kayran'ın cinayetiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Öğretmenin, aracına otostopla aldığı Ahmet Elçi tarafından öldürüldüğü belirlendi.

Olay, pazar günü öğle saatlerinde Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçiler, fıstık bahçesinde hareketsiz yatan bir kişiyi fark etti ve vücudundaki kanı görerek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, kişinin öğretmen Yasin Kayran olduğunu ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Yeni nişanlandığı öğrenilen Kayran'ın cenazesi, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilerek toprağa verildi.

Cinayetin ardından İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran'ın talimatıyla özel olarak oluşturulan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, cinayet şüphelisi Ahmet Elçi'yi yakalamak için çalışmalara başladı. JASAT ekipleri, Elçi'nin Kayran'a ait otomobili gasbederek olay yerinden kaçtığını belirleyerek, şüpheliyi kanlı elbiseler, öğretmene ait cüzdan ve suç aletiyle birlikte gözaltına aldı.

Ahmet Elçi, jandarmadaki ifadesinde Şanlıurfa'dan Bozova'ya gitmek üzere otostop yaptığını ve Yasin Kayran'ın kendisini aracına aldığını söyledi. Cinayeti işlediğini hatırlamadığını iddia eden Elçi, madde bağımlısı olduğu ileri sürülen bir şüpheli olarak tanımlandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Elçi, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.