Güncel

Sarı kodlu uyarı geldi: 23 şehirde şiddetli yağmur bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 şehirde şiddetli yağmur beklediğini duyurdu.

Abone Ol

Meteorolojiden kritik yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde birçok şehir için şiddetli yağmur uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada 13 ilde sarı kodlu uyarı verildiği belirtildi. Bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Özellikle bugün öğleden sonra etkili olacak yağışların sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtildi. İşte detaylar...

Ülke genelinde farklı hava koşulları hakim

Türkiye genelinde hava durumu oldukça değişken seyrediyor. Doğu ve kıyı bölgelerinde sıcak havalar etkisini sürdürürken, iç kesimlerde soğuk havalar devam ediyor.

Şiddetli yağmur birçok şehri etkisi altına alacak

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, özellikle 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü birçok şehirde şiddetli yağışların beklendiği belirtildi. Konya’nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevrelerinde sabah saatlerinden itibaren, öğle saatlerinden itibaren ise Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Karaman’da kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bildirildi.

Sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunmalı

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtilirken, yağışların 27 Mayıs 2024 saat 00.00’da başlayıp, aynı gün saat 20.00’ye kadar devam etmesi bekleniyor.