ÖSYM Başkanı Ersoy Açıkladı! 2024 YKS Birincileri Belli Oldu ÖSYM Başkanı Ersoy Açıkladı! 2024 YKS Birincileri Belli Oldu

Şenay Aybüke Yalçın, Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 22 yaşındaki müzik öğretmeniydi. Çorumlu olan Aybüke öğretmen, Edremit Kültür ve Sanat Derneği'nde müzik eğitimi aldıktan sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuştu. İlk görev yeri olan Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak çalışıyordu ve aynı zamanda Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde yüksek lisans yapıyordu.

Aybüke öğretmen, 9 Haziran 2017'de karne dağıtım töreninin ardından arkadaşlarıyla birlikte evine gitmek üzere yola çıktığında, dönemin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralandı ve kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu. Cenazesi, memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Aybüke öğretmenin şehadeti, ülke genelinde büyük üzüntü ve öfkeye yol açtı. Şehit düştüğü yerde ve görev yaptığı okulda anısına birçok etkinlik düzenlendi. Adı, görev yaptığı okulun yanı sıra çeşitli kütüphaneler, sanat atölyeleri ve parklarda yaşatılıyor. Ayrıca, Batman Üniversitesi'nde yüksek lisansa başladığı sınıfa ve Keçiören'de bir halk kütüphanesine de adı verildi.

Aybüke öğretmenin hayatını ve öğretmenlik azmini anlatan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde vizyona girdi. Film, TRT ile Bee Yapım ortaklığında çekildi ve yönetmenliğini Murat Onbul üstlendi. Filmin galası, 23 Kasım 2023'te Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Aybüke öğretmenin ailesi ve filmin oyuncuları da katıldı.

Aybüke öğretmen, her yıl 9 Haziran'da ve 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde mezarı başında, saldırının gerçekleştiği yerde ve görev yaptığı okulda anılmaya devam ediyor. Aybüke öğretmenin şehit düştüğü saldırıya katılan teröristler, güvenlik güçlerinin operasyonları sonucunda yakalandı ve cezalandırıldı.