Sermaye Piyasası Kurulu'nun kripto varlıkların ihracına yönelik esasları belirleyeceği ve belirli bir sınırlığı aşan kazançlardan işlem vergisi alınması planlanıyor ancak, verginin uygulanacağı kazanç sınırına dair net bilgiler henüz kamuoyuna açıklanmış değil.

Kripto para borsalarıyla ilgili yapılan düzenlemeler arasında, bu borsalara sermaye şartı getirileceği ve kuruluş aşamasında teminat talep edileceği belirtiliyor. Özellikle bankaların yakından ilgilendiği kripto varlık saklama koşulları da regülasyon kapsamına alınacak ve bu koşulların "hangi şartlarda ve kimler tarafından gerçekleştirileceği" belirlenecek.

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Haberde, özel sektör ve kripto topluluğundan temsilcilerin de katılımıyla gerçekleşen regülasyon çalışmalarının artık sona erdiği ve yasal düzenlemenin yeni yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı ifade ediliyor. Bu adımların, kripto varlık piyasasında şeffaflığı artırmayı ve güveni sağlamayı amaçladığı belirtiliyor.