Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kağıt üstünde sahte sigortalılık girişimleriyle emeklilik hakkı elde etmeye çalışan dolandırıcılara karşı önemli bir adım atıyor. SGK tarafından yapılan denetimlerle, sahte sigortalarla emekli olmaya çalışan dolandırıcıların tespiti ve emeklilik haklarına yönelik işlemler gerçekleştiriliyor.

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Sahte iş yerleri üzerinden yapılan sahte sigortalılık girişimleri, emeklilik maaşlarının kesilmesi ve faiziyle geri alınmasına yol açıyor. Örneğin, sahte işyerlerinde sahte sigorta primleri yatırılan bir kişi, emekli olduktan sonra bu durumun tespit edilmesi halinde aldığı emekli maaşını faiziyle geri devlete ödemek zorunda kalabiliyor.

SGK, sahte işyerleri ve sahte sigortalılık girişimlerine karşı yoğun bir denetim süreci yürütüyor. Bu denetimler sonucunda sahte sigortalılık girişimlerine karşı hukuki işlemler başlatılıyor ve dolandırıcılarla mücadele ediliyor. Aynı zamanda, sahte işyerleri üzerinden haksız yere devlete zarar verenler hakkında da yasal süreç başlatılıyor.

Sahte sigortalarla emekli olmaya çalışan kişilere dava açılıyor ve bu kişilere sahtecilik suçundan hapis cezası talep ediliyor. Ayrıca sahte işyerlerinin vergi yükümlülükleri işverenlerden tahsil ediliyor ve sahte iş yerinin faaliyet gösterdiği döneme ilişkin vergi cezaları uygulanıyor.