Mide asidini artırıyor

Prof. Dr. Göral, özellikle gastrit ve ülser hastalığı olan kişilerin soğuk su tüketiminin mide asidini artırarak aşırı gaz, kramp, ağrı ve yanma gibi şikayetleri tetiklediğini söyledi. 

Soğuk suyun olumsuz etkileri

Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

Gastroenteroloji Uzmanı, çok soğuk suyun hızlı içilmesinin mide ağrısı, kramp ve gaz oluşumuna neden olabileceğini vurguladı. Ancak mide problemi olmayan kişiler için bu durum genellikle zararsızdır ve hatta serinletici etkisiyle kişinin performansını artırabilir. Soğuk su, bağırsak hareketlerini artırarak karın ağrısı, gaz ve şişkinliğe de yol açabilir.

Soğuk su içmenin ideal yolu

Prof. Dr. Göral, soğuk su içmenin en uygun yönteminin, yavaş ve küçük dozlar halinde tüketmek olduğunu ifade etti. Soğuk suyun ideal sıcaklık derecesinin 16 derece olduğunu belirten Göral, daha düşük sıcaklıklardaki suyun içilmesinin olumsuz etkiler yaratabileceğini, bu nedenle soğuk suya biraz ılık su ekleyerek tüketmenin daha sağlıklı bir seçenek olacağını önerdi.