Güncel

Siyasilerden CHP'li Namık Tan'a tepki yağdı! İşte o açıklamalar..

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mavi Vatan masaldır" diyen Namık Tan'a "Yunan tezlerine destek veriyor" sözleriyle cevap verdi. Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı ise "Namık Tan, Yunan parlamentosunda görev alsın" ifadelerini kullandı. İşte dikkat çeken tepkiler..

Abone Ol

CHP'nin, eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oldupu dönemde dış politikadaki milli ve yerli olmayan duruşu yeni dönemde de devam ediyor. Mavi Vatan'a "masal" ifadesini kullanan CHP'nin emekli büyükelçi Milletvekili Namık Tan'a kendi partisi d olmak üzere birçok kişiden tepkiler çığ gibi büyüdü.

'YUNANİSTAN PARLAMENTOSUNDA GÖREV ALMALI'

İşte o açıklamalardan öne çıkanlar:

Mavi Vatan doktrinin önemli ismi Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı: "Kendisini derhal istifa edip, Yunanistan parlamentosunda görev almaya davet ediyorum."

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz: "Mavi vatan, jeopolitik suikastlara 'hayır' demektir. Kim iktidarda olursa olsun Mavi Vatana siyaset üstü tutumla sıkı sıkıya sarılmak zorundadır."

'TÜRK MİLLETİ'NDEN YANA DEĞİL'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Bu, Yunanistan'ın sözde tezlerine destek veren, siyasi pusulasını kaybetmiş bir yaklaşımdır."

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: "CHP zihniyeti ne olursa olsun bir türlü Türk Milleti'nden yana olamamaktadır."

'VATAN DEDİĞİN DESTANDIR'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: "Yunanistan Dışişleri Bakanı Namık Tan."

Memleket Partisi Ge'nel Başkanı Muharrem İnce: "'Mavi Vatan'a 'masal' diyen için aslında vatan da hikayedir. Vatan dediğin destandır. Ancak aklı ve kalbi Ankara'da olanlar bilir."

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: "Mavi Vatan 'masal' değildir. Hudut ve namustur."

TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan: "Bu zihniyet ile yan yana gelinmeyeceğini anlamayanlar da artık anlamaya başlamıştır sanırım."

CHP'DEN DE TEPKİLER YAĞDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: "Mavi Vatan Türkiye Cumhuriyeti'nin denizlerdeki hak, alaka ve menfaatlerinin somutlaşmış bir ifadesidir. Bu kavramı ortaya koyan konsept teorisi ile konseptin denizlerimizdeki fiili uygulamaları her türlü siyasi mülahazaların dışındadır." açıklamalarına yer verdiler.