O Öğretmenler Ortak Sınavların Tamamını Okumak Zorunda Kalacak! O Öğretmenler Ortak Sınavların Tamamını Okumak Zorunda Kalacak!

Meteoroloji 13 il için sel uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün itibarıyla Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman ve Iğdır illerinde sel ve su baskını riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bu illerde sağanak yağışın etkili olacağı ve yağışların yer yer yoğunlaşabileceği tahmin ediliyor.

Marmara'da kuvvetli rüzgar ve yağış bekleniyor

Marmara Bölgesi’nde de soğuk hava dalgasının etkisi hissedilecek. İstanbul’da dün 19 derece olan hava sıcaklığı bugün 15 dereceye kadar düşecek. Özellikle kuvvetli rüzgar nedeniyle hissedilen sıcaklık 10 dereceye kadar inebilir. Kentin bazı bölgelerinde aralıklı yağmur geçişleri bekleniyor.

Yüksek kesimlere kar yağışı geliyor

Soğuk hava dalgası, özellikle Türkiye'nin yüksek kesimlerinde kar yağışına neden olacak. Yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan vatandaşların bu duruma hazırlıklı olmaları gerektiği belirtiliyor.

Soğuk hava 3 gün sürecek

Bu soğuk hava dalgasının ülke genelinde üç gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. Pazar gününden itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerine geri dönmesi tahmin ediliyor. Ekim ayı ortalamasına dönmesi beklenen sıcaklıklarla birlikte, yağışlı havanın da etkisini azaltacağı öngörülüyor.

Yazlık bölgeler de soğuk havayı hissedecek

Türkiye'nin yazlık bölgeleri de soğuk hava dalgasından etkilenecek. İzmir'den Bodrum'a kadar olan sahil şeridinde kuvvetli poyraz etkisini gösterecek. Rüzgarın saatte 50 km hıza ulaşması beklenirken, sıcaklık İzmir'de 17, Bodrum'da ise 19 dereceye kadar düşecek. Bu bölgelerde de soğuk hava dalgası hissedilir derecede etkili olacak.