• DOLAR 34,31 %0.31
  • EURO 37,54 %-0.07
  • ALTIN 2.928,60 %1.36
  • BİST100 8.876 %-0.98
  • BITCOIN 63.250 %2.6
  • ETHERIUM 2.464 %1.68
28°
5 ay önce Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Askerlik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, mayıs 2024 celbi askerlik yerleri belirlendi. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerleri, online sistem üzerinden ilan edildi. İşte detaylar...

5 ay önce Güncel

2024 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen dışındaki personeli için il içi yer değişikliği duyurusu yapıldı.

5 ay önce Güncel

Ankara'nın Sincan ilçesinde meydana gelen olayda, S.K. (34) isimli şahıs, sokakta Edanur K. (28) ile tartıştı. Tartışma sonucunda S.K., Edanur K.'ya bıçakla saldırarak boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı.

5 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayına ilişkin enflasyon oranlarını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte kira artışlarını etkileyen 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları da netleşti. Mayıs ayı için iş yeri kiraları için zam oranı da belirlendi. İşte detaylar...

5 ay önce Güncel

2024 yılının Ocak ayında yapılan toplu sözleşme kapsamında kamu personeline verilen yüzde 15'lik zam, Nisan ayı sonu itibarıyla eridi. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarındaki toplam enflasyon yüzde 18,72 olarak gerçekleşti. Bu durumda memurlar için yüzde 3,2 enflasyon farkı oluştu.

5 ay önce Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı enflasyon verilerini duyurdu. Bu verilere göre, iş yerlerinde ve konutlarda uygulanacak tavan zam oranı belirlendi.

5 ay önce Güncel

ÖSYM ve MEB'in uyguladığı sınavlarda görevlilere ücret verilmektedir. Gözetmen, salon başkanı, gözetmen yardımcısı, bina sınav sorumlusu gibi görevlerde yer alanların alacakları ücretler merak konusu oldu. Peki ÖSYM-MEB, 2024 sınav gözetmen ücretleri ne kadar? İşte o ücretler...

5 ay önce Güncel

Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emeklilerin alacakları zam oranı da netleşmeye başladı.

5 ay önce Güncel

Türkiye 31 Mart yerel seçimleri 48 milyon oyla sonlandı. Söz konusu seçimden CHP birinci, AKP ise ikinci parti olarak listede yer aldı. Seçim verilerine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan il başkanlarından rapor beklerken, pek çok gazeteci de bu sonuçların nedenini ekonomi ve partilerin teşkilatları olarak değerlendirdi.

5 ay önce Güncel

Türkiye'de sanayiciler, yüksek maaşlara rağmen nitelikli eleman bulmakta zorlanıyor. Son açıklamalara göre, işverenler 70.000 ile 100.000 TL arasında maaş teklif etmelerine rağmen usta, kalfa ve mühendis pozisyonlarında ciddi bir açık yaşanıyor.